WISSELING VAN DE WACHT
Veldhoven, 8 november 2016

Daan de Kort (24) neemt per direct het fractievoorzitterschap van de Veldhovense VVD over van Peter Saris. Dat maakte staatssecretaris Dijkhoff bekend via een videoboodschap op social media pagina's van de Veldhovense VVD.

De Veldhovense VVD fractie bestaat uit vijf raadsleden, drie steunfractieleden en één fractiemedewerker. Met deze vijf zetels is de VVD de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad van Veldhoven.

In 2010 koos de Veldhovense VVD voor een koerswijziging. Jeugd moest een veel belangrijkere rol in de gemeentepolitiek gaan vervullen. Jong VVD Veldhoven werd opgericht en in de top 10 van de lijst stonden bij de verkiezingen van 2010 vier jongeren. Eén van die jongeren was Daan de Kort. Hij stond eigenlijk op een onverkiesbare plek maar door voorkeursstemmen kwam hij met stip in de raad.

Daan neemt het raadswerk zeer serieus. Naast zijn universitaire studie Bestuurskunde in Leiden besteedt hij veel tijd aan het fractiewerk. Daarnaast doorliep hij in een sneltreinvaart het interne VVD-opleidingsprogramma van de Haya van Someren Stichting. Deze rondde hij onlangs af.
Peter bedankt, Daan succes!
"Daan is erg ambitieus, maar sommige dingen hebben nu eenmaal tijd nodig": aldus Peter Saris, de aftredende fractievoorzitter. "Soms moet ik Daan afremmen, maar ik had hem beloofd als hij het interne VVD-opleidingsprogramma met succes zou doorlopen, we een gesprek zouden hebben over zijn verdere loopbaan."

Daan meldde zich meteen en ook de fractie staat achter zijn ambitie. In een extra vergadering werd unaniem besloten dat Daan fractievoorzitter wordt. Bovendien past het helemaal in het verjongingsbeleid van de Veldhovense VVD.

Aftredend fractievoorzitter Saris voegt er aan toe dat hij onlangs vader is geworden en het wat dat betreft ook niet slecht uitkomt. "Met Daan krijgt de Veldhovense politiek er een zeer gedreven leider bij. We zullen daar in Veldhoven veel van gaan merken!"

De kersverse fractievoorzitter heeft er heel veel zin in: "Het is een enorme eer om fractievoorzitter te worden in de gemeente waar ik geboren en getogen ben. Ik ben de fractie dankbaar voor het vertrouwen dat in mij gesteld is. Met veel enthousiasme ga ik deze uitdaging aan!"

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff feliciteert Peter en Daan