DE VELDHOVENSE VVD KRIJGT EEN NIEUWE
Veldhoven, 16 januari 2019

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen werd de VVD voor het eerst de grootste
partij in Veldhoven. Dit resultaat werd bereikt met (fractievoorzitter) Daan de Kort
als lijsttrekker, die daarom door de fractie werd benoemd tot wethouder. Vanwege
die benoeming zou de VVD zonder fractievoorzitter komen te zitten. Ervaren partijlid
Peter Saris pakte echter tijdelijk zijn oude rol op, om zo de nieuwe fractie op weg te
helpen. Peter Saris blijft actief als raadslid maar de rol van voorzitter wordt nu over-
genomen door een jonge ondernemende vrouw, gekozen door de fractie.

Vivianne van Wieren (voorheen vicefractievoorzitter) is bijna één jaar actief voor de
Veldhovense VVD. In het verleden heeft ze nog, samen met Daan de Kort, politieke
avonden speciaal voor jongeren georganiseerd. Ook voerde ze campagne met de
slogan "Ben je jong, stem dan jong", met jonge gedreven raadsleden als resultaat.

Vivianne stelt persoonlijk: "Ik voelde mij vanaf het eerste moment op mijn plek binnen de partij. De VVD staat bekend als ondernemerspartij en aangezien ik zelf ondernemer ben, deel ik het gedachtengoed van de VVD. Maar ik wil het ook breder trekken. De VVD zet zich in voor alle hardwerkende mensen! Het elitaire imago van de partij is de laatste jaren al verminderd en die koers wil ik houden".

"Mijn motto is: niet lullen, maar poetsen. Met dit team ga ik me inzetten voor alle Veldhovenaren. Om die inzet te tonen zijn we gestart met Liberale Borrels en maandelijkse werkbezoeken, zodat we als fractie kunnen zien wat er gebeurt bij de Veldhovense bedrijven en instanties. De VVD staat niet ver van je af want wij komen naar jou toe!
"

FRACTIEVOORZITTER
Vivianne van Wieren-Kraayvanger (31) neemt per direct het fractievoorzitterschap van de Veldhovense VVD over van Peter Saris